4. Dani Gamzigradske banje

31.08.2019. Održani su  4 po redu Dani Gamzigradske banje. U okviru ove manifestacije pripremljen je bogat kulturno umetnički program.

Kulturno-umetnički program počeo je u 17.30 sati, nastupom Gradskog pevačkog društva  „Stevan Mokranjac“  a  nastavio se igrom Gradskog folklornog ansambla  „Zora“  i kulturno umetničkih društava  „Đorđe Genčić“  iz Velikog Izvora i „Gradec“ iz Gradskova.

Posetioci su imali prilike da prisustvuju takmičenju u pripremanju riblje čorbe kao i da okuse razne đakonije sa domaće trpeze, koje su vredno pripremale članice udruženja žena Grljana, Gamzigrada, Vražogrnca, Nikoličeva i Zaječara. Članice ovih udruženja čuvaju od zaborava tradiciju i običaje našeg kraja i kao takve one predstavljaju spoj vrednih ruku i zdrave hrane koje se pored pripreme iste bave i heklanjem, vezom, tkanjem, štrikanjem, pletenjem, izradom etno suvenira…

Celu manifestaciju je i uveličala mlada i talentovana pevačica Milica Ilić.

Uz  pomoć dobrih meštana i lokalne samouprave ova manfestacija je okupila ljubitelje riblje čorbe i dobrog druženja a najbolji takmičari su nagrađeni prigodnim nagradama.

I nagrada pripala je Slavki Nešić iz Zaječara (kotlić)

II nagrada pripala je Bojanu Pavloviću iz Nikoličeva (grne)

III nagrada pripala je Gordani Pavlovićiz zaječara (grne)

Organizatori manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine  –  Centar za kulturu  „Zoran Radmilović“, Turistička organizacija Grada Zaječara, a pokrovitelj je Grad Zaječar.