Turistička organizacija Zaječar organizuje audiciju za dečje muzičko takmičenje „Srbija u ritmu Evrope“ koja će biti održana u ponedeljak, 15. aprila, u zaječarskom pozorištu u 15 sati. Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti u TO Zaječar koja se nalazi u ulici Svetozara Markovića broj 2, ili putem telefona na broj 066 6 11 22 12.
Direktorka TO Zaječar Dragana Gogić Rajković pozova mlade da se prijave i dodaje:
“Ovo izuzetno popularno dečje muzičko takmičenje u Srbiji namenjeno je talentovanoj deci i mladima uzrasta od 14 do 21 godine koji se ističu svojim pevačkim i plesnim sposobnostima. To je dobra priliku za mlade talente da pokažu svoje veštine i steknu nezaboravno iskustvo na sceni”.
„Srbija u ritmu Evrope“ je najveće dečje muzičko takmičenje sa tradicijom dugom 18 godina, a biće direktno emitovano na nacionalnoj televiziji PRVA TV. Izabrani takmičari će imati priliku da razvijaju svoj izuzetan talenat za pevanje i ples tokom priprema, uz podršku stručnih trenera za glas i umetničkih direktora scenskog performansa programa „Ritam Evrope“. Pobednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija, predstavnika gradova i opština učesnika televizijskog programa „Srbija u ritmu Evrope“ i gledalaca koji mogu glasati putem SMS poruka. Sve informacije o takmičenju, uključujući i propozicije, možete pronaći na web stranici www.theeurope.eu.
Domaćin ovogodišnjeg takmičenja je Grad Kikinda, čiji su predstavnici pobedili 2023. godine u Zrenjaninu. Osim podrške gradova i opština, Ministarstvo sporta takođe podržava realizaciju ovog takmičenja. Ovaj događaj podržavaju ambasadori zemalja Evrope, Evropske Unije, Australije i Izraela, što dodatno naglašava značaj i internacionalni karakter ovog takmičenja.