Spomenik „Ljubi Didiću“

Ljuba Didić – Oličenje gordosti i prkosa naroda iz ovog kraja, upustio se u borbu protiv ukidanja osnovnih ljudskih prava krajem 19 veka. Spomenik njemu stoji kao podsetnik na neke velike ljude i neka velika vremena, oštro gledajući u svakog ko mu prilazi, opominje svakog od nas da odustajanje i predaja ne stvaraju heroje.

Spomenik Nikoli Pašiću

Nikola Pašić – Iz obližnjeg Velikog Izvora potekao je jedan od najvećih političkih umova moderne Srpske istorije i premijer naroda unije Srba, Hrvata i Slovenaca. Spomenik Nikoli „Baji“ Pašiću simbol je progresivnosti, hrabrosti i pobede jedne male, a u isto vreme i velike države, govori nam o realizovanju snova velikih ljudi i putu političkog sazrevanja moderne Srpske države.

Spomenik Zoranu Radmiloviću

Zoran Radmilović – „O narode moj…!“, jedinstveni Zoran Radmilović, bard glumišta, majstor improvizacije – dokaz je da legende nikad ne umiru već nastavljaju da žive kroz svoja dela i kroz sve ljude na čije su živote imali uticaj…

Spomenik Hajduk Veljku Petroviću

Hajduk Veljko Petrović – Prkos protiv tiranina i nasilnika ukorenjen u ljudima Timočkog kraja najbolje se ogleda u delima Hajduk Veljka Petrovića, jednom od najznačajnijih ličnosti iz vremena I Srpskog ustanka i čuvenim rečima: „Glavu dajem, Krajinu ne dajem!“

Spomenik ratnicima Timočke divizije

Spomenik ratnicima Timočke divizije autorsko je delo Frana Mengelea Dinčića, podignut u čast palim borcima u 1. Svetskom ratu.

Spomenik „Vešala“

U park – šumi Kraljevica nalazi se i spomenik „Vešala“ podignut u čast žrtvama Drugog svetskog rata.