U srcu čarobnog Zaječara, u sklopu bajkovitog Novogodišnjeg bazara, Turistička organizacija grada je priredila spektakl za najmlađe pod nazivom-ZajeČarolija koji je mališanima izmamio osmehe i oduševio sve prisutne! Zaječarolija, kao da je izronila iz sveta mašte, okupila je veselu povorku najmlađih sugrađana. Naši mali sugrađani nisu bili obično društvo – bili su junaci vlastitih priča, zamaskirani u boje radoznalosti i šarenilo kreativnosti. Mališani iz vrtića PU Đulići su se pojavili kostimirani sa fantastičnim maskama, pri čemu su izmamili osmehe prolaznika i postali pravi mali zvezdani čarobnjaci.
Povorka je bila vođena sjajnim štulašima, omiljenim maskotama i naravno, Deda Mrazom i Mrazicom, I njihovim rođacima koji su stigli iz svih krajeva naše zemlje kako bi se družili sa decom. Kostimirani dečji animatori su dodatno razigrali atmosferu svojom prisutnošću i kreativnim izrazom. Atmosfera je bila na vrhuncu uz novogodišnje ritmove i veselu muziku koja je pratila svaki korak povorke, a kasnije se preselila na binu u centru grada. Roditelji su se istakli svojom predanošću, donoseći inspirativne ideje i maštovite kostime koji su ostavili sve bez daha. Deca su bila prava umetnička dela u pokretu, a svaki detalj njihovih kostima pričao je priču o kreativnosti i originalnosti. Bio je to pravi festival boja, smeha i radosti. Manifestacija je bila poput čarobnog vrta za najmlađe, ispunjena radionicama, maskotama iz omiljenih crtanih filmova i igrama na bini. Magična kuća balona dodatno je upotpunila doživljaj, pružajući deci priliku da uživaju u svetu šarenila I magije.
Pred žirijem je stajao izazovan zadatak – odabrati najkreativnije kostime. Nagrađeni su najkreativniji, bilo da su bili deca, roditelji ili cela porodica. Slikanje sa Deda Mrazom i maskotama bilo je nezaboravno iskustvo koje će ostati urezano u sećanju najmlađih. Program je vodila naša glumice Ivane Bartunjak, koja je bila poput vila koja je prenosila čaroliju na sve prisutne. Držeći sve konce programa u svojim rukama, Ivana je uspela da održi dinamiku, zabavlja se sa mališanima i pruži publici nezaboravno iskustvo.
Nova godina nosi sa sobom obećanje novih početaka i darivanja, a Zaječarolija je bila pravi uvod u ovaj magični period. Čarolija je bila svuda oko nas, od šarenila kostima do iskričavog smeha dece i oduševljenih pogleda roditelja. Ova manifestacija je definitivno postala neizostavan deo praznične tradicije grada Zaječara, ostavljajući nas sa osmehom na licu i toplinom u srcu.