Manifestacija “Kovinska regata 2024“

Loading Events

Turistička organizacija opštine Kovin u periodu od 27.07- 05.08.2024. god. organizuje Manifestaciju “Kovinska regata 2024 “, po prvi put.

kovinska regata1a logo 2

U planiranoj plovidbi učestvovaće do 25 manjih nautičkih plovila, koji bi plovili van plovnog puta i ne bi ugrožavali plovidbu velikih sastava. Po mapi “Kovinske regate 2024” plovilo bi se rekom Dunav u nizvodnoj plovidbi, Kanalom Dunav- Tisa- Dunav, pa uzvodno/nizvodno pri povratku rekom Dunav.

Mapa Kovinska regata 2024

Tokom 10 dana plovidbe takoreći banatskom regatom jer kreće 27.07. iz kovinskog Dunavca, pristaje u Staroj Palanci, Vlajkovcu, Janošiku, Botošu i Zrenjaninu (gde će ostati dva dana i promovisati  Šajku- repliku plovila iz 18.veka) i nazad istom rutom, sa planiranim povratkom u kovinski Dunavac 05.08.2024.god. Na čelu regate ploviće Komandni brod a na začelju regate, ploviće Šajka.

Samim tim “Kovinska regata 2024” se organizuje u saradnji sa susednim banatskim opštinama: Bela Crkva, Vršac, Alibunar i Zrenjanin. Učesnici regate će biti u prilici da  obiđu i upoznaju prirodne lepote i ostale sadržaje u ovim opštinama, jer će biti organizovane različite aktivnosti.

Dunav je reka, veoma značajna za naše podneblje i ovom regatom želimo da predstavimo čari plovidbe ovom rutom i negujemo i čuvamo našu reku i kanal DTD.  Plovidbu ćemo iskoristiti i za očuvanje prirode jer ćemo sakupljanjem reciklažnog materijala, uticati na podizanje ekološke svesti i time još više uživati u čarima koje nam pruža ravnica Vojvodine, kroz koju Dunav protiče. Reciklažna ambalaža će biti predata Reciklažnom centru RP Žegarac u Kovinu.

Svi zainteresovani mogu preuzeti obrazac za prijavu, na linku.

docx iconPREUZMI PRIJAVU ZA UČEŠĆE
„Kovinska regata 2024“


Ruta Kovinske regate 2024 dodatak

Go to Top