U Beogradu se ovog vikenda održava humanitarni teniski turnir u organizaciji Rotari kluba Beograd Stari grad. Novac od kotizacija i humanitarnih prihoda ove godine namenjen je Školi za osnovno i srednje obrazivanje Jelena Majstorović u Zaječaru.

Ovo je treća godina zaredom kako Rotari klub Beograd Stari grad organizuje ovaj humanitarni turnir, a novac svake godine ide nekom drugom, kaže Tomo Jelenković predsednik Rotari kluba Beograd Stari grad.

Učešće u ovom humanitarnom događaju uzela je i turistička organizacija grada Zaječara, a direktorka ove ustanove Dragana Gogić Rajković se rado odazvala pozivu organizatora.

Teniski klub Topaco iz Beograda domaćin je ovih humanitarnih turnira od njihovog početka, a Nikola Obradović iz ovog kluba, istakao je da im je zadovoljstvo što su dobili priliku da budu domaćini jedne ovakve humanitarne akcije.

Rezultat je bio u drugom planu, a osim ljubavi prema tenisu brojne takmičare okupila je i humanost i pomoć deci zaječarske škole.

Turnir je odigran na teniskim terenima Teniskog kluba Topaco, a pljusak je odložio polufinale i finale za drugi dan. Prikupljena sredstva će biti uručena Školi za osnovno i srednje obrazovanje Jelena Majstorović u Zaječaru za opremanje Doma učenika u sklopu škole.