Rokonačelnik 56. zaječarske Gitarijade, slavni muzičar i bas gitarista grupa Whitesnake“, „Soul SirkUS“, „Lynch Mob“, „The Dead Daisies“ – Marco Mendoza posetio je Turističku organizaciju grada Zaječara. Ovaj umetnik, čija muzika spaja zaljubljenike u rokenrol i stvara nezaboravne trenutke širom sveta, nije krio oduševljenje zbog toplog prijema ljudi i domaćina. Izrazio je interesovanje da istraži lepote i atrakcije koje naš grad i Turistička organizacija nude.
Tokom svoje posete muzičar je iskoristio priliku da se sretne sa obožavaocima koji su došli da ga pozdrave i izraze svoju duboku naklonost prema njegovoj muzici. Njegov dolazak na Gitarijadu izazvao je pravu euforiju među posetiocima. Sa obožavaocima je podelio utiske sa koncerta i festivala i istakao da je počastvovan jer je pozvan da učestvuje na najstarijem rock festivalu.
Direktorka TO Zaječar Dragana Gogić Rajković je kazala da joj je čast što je imala priliku da ugosti ovog izuzetnog muzičara i pre svega divnog čoveka. “Njegova poseta je za nas ne samo velika privilegija, već i priznanje. Dopale su mu se majice zaječarske Gitarijade tako da je i ovo jedan vid sjajne reklame za naš festival. Primećujemo da su majice postale tražen suvenir koje će omogućiti svima da sačuvaju dragocene uspomene na ove dane rokenrola u našem gradu.”
Ova poseta poznatog muzičara dodala je poseban sjaj ovom našem regionalnom turističkom odredištu. Brojni turisti su privučeni pričom o njegovom boravku i nastupu boravili u gradu rokenrola. Dugo će se sećati magije trenutka kada je muzika spojila Marca i njegove obožavaoce. Njegova poseta i boravak doneli su dodatnu prepoznatljivost našeg grada i doprineli povećanju interesovanja ljubitelja rokenrola kao i mnogih turista.