Turistička organizacija grada Zaječara učestvovaće na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, zakazanom od 22. do 25. februara na Beogradskom sajmu, pod motivacionim sloganom „Avantura počinje ovde“. Naša Turistička organizacija i ove godine imaće svoj prostor na sajmu, predstavljajući svoje autentične turističke potencijale. Posetiocima će biti pružena jedinstvena prilika da se upoznaju sa jedinstvenim destinacijama, događajima i doživljajima koje Zaječar ima da ponudi.
Kroz predstavljanje materijala sa motivima grada, brošura, flajera Gitarijade, Felix Romuliane, majica Gitarijade, suvenira sa prepoznatljivim simbolima grada i drugo, Turistička organizacija grada Zaječara će se angažovati u stvaranju nezaboravnog iskustva za posetioce sajma. Ovaj multimedijalni događaj omogućava upoznavanje, umrežavanje i uspostavljanje poslovnih odnosa i partnerstava. Prisutnost na Sajmu naglašava posvećenost razvoju turizma na lokalnom nivou i pruža priliku za uspostavljanje važnih poslovnih veza i partnerstava. Predstojeći Sajam turizma nastaviće da podiže svest o turističkim mogućnostima, doprinoseći ekonomskoj aktivnosti u turističkom sektoru i podstičući lokalnu ekonomiju, s posebnim naglaskom na promociju Srbije i njenih turističkih kapaciteta. Na ovom događaju, učestvovaće najznačajnije turističke agencije, udruženja, organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni tur-operatori. Sajam turizma već dugi niz godina predstavlja ključni događaj za posetioce, putnike i turiste koji traže aranžmane i destinacije, kao i za sagledavanje svega što turistički sektor može da ponudi.
„Zaječar je spreman da zablista na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, predstavljajući svoje autentične atrakcije i bogatu kulturnu baštinu. Naš tim je posvećen promociji grada kao neodoljive turističke destinacije koja pruža raznovrsna iskustva za posetioce. Svojim učešćem na sajmu, želimo da inspirišemo ljude da otkriju čari Zaječara i dožive nezaboravne trenutke u našem gradu. Radujemo se novim mogućnostima za saradnju i promociju turizma na lokalnom i regionalnom nivou,“ istakla je direktorka Turističke organizacije grada Zaječara Dragana Gogić Rajković.