Tradicionalni septembarski susreti na Belom dvoru, koje organizuje Naled, okupili su oko 1 000 pažljivo odabranih gostiju, među kojima su se našli privrednici, gradonačelnici, lideri Vlade i predstavnici državnih institucija, ambasadori i članovi međunarodne zajednice. Među zvanicama bila je i direktorka TO Zaječar Dragana Gogić Rajković. Prisutni su podigli čaše u znak početka nove sezone reformi, a istovremeno su uživali u autentičnim ukusima Srbije.
Ministar građevinarstva, Goran Vesić, u ime Vlade Srbije, srdačno je pozdravio prisutne, istaknuvši da je ponosan što je okružen najboljim pojedincima iz privatnog i javnog sektora, vizionarima i inovatorima koji svakodnevno rade na unapređenju Srbije kako bi je učinili boljim I uređenijim mestom za rad privrede i život svih građana. Na susretu su se obratili Njegovo kraljevsko visočanstvo prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević i predsednik Upravnog odbora NALED-a, Vladislav Cvetković, koji je obeležio 17 godina rada organizacije. Ovog puta, susret je imao generalnog pokrovitelja – kompaniju Philip Morris, koja je predstavila PMI inovativnu kocku za razgovor s veštačkom inteligencijom.
Veče na Belom dvoru je bilo obogaćeno posebnom saradnjom sa hotelom Hyatt, koji je pripremio specijalna jela koristeći autentične sastojke iz 18 gradova i opština i pozvali su prisutne da učestvuju u Gastro kvizu. Jagnjetina u mleku sa renom iz Istočne Srbije osvojila je najviše glasova i proglašena je za najbolji specijalitet ovog septembarskog okupljanja. Ova čast pripala je gradovima Zaječaru i Smederevskoj Palanci, čiji su gastronomski majstori priredili ovu izvanrednu poslasticu. Pita banica iz Centralne i Južne Srbije i kolač od malina iz Zapadne Srbije proglašeni su za najbolje predjelo i desert.
Direktorka Turističke organizacije grada Zaječara Dragana Gogić Rajković prisustvujući ovom prestižnom događaju na Belom dvoru, izjavila je da je prisustvo na ovakvim manifestacijama od izuzetnog značaja. Ona je naglasila da ovakvi događaji pružaju priliku i da se promovišu turistički potencijali i istakla je važnost saradnje sa poslovnim sektorom i vladinim institucijama. “Ovi susreti na Belom dvoru čine se kao izvanredna prilika za promociju lokalne kuhinje, kulture i turizma, kao i za povezivanje ljudi iz različitih sfera društva”, zaključila je.