U Zaječaru je sve u duhu Uskrsa, a najživopisnije i najlpše bilo je na jedinstvenoj manifestaciji „Ulica Vaskršnje radosti“. Pred Sabornom crkvom Rođenja Presvete Bogorodice, građani su se okupili da zajedno proslave duh Uskrsa.

Štandovi prepuni domaćih đakonija i rukotvorina mamili su osmehe prolaznika i posetilaca, pružajući im priliku da okuse raznolikost ukusa i boja tradicije.

Mnogobrojni izlagači, kao umetnici kulinarskog sveta, ponosno su prezentovali svoja remek-dela od tradicionalnih pita, mirisnih kiflica do orasnica i savršenih domaćih kolača. Na štandovima su se čule priče o tradiciji, dok su grnčarski proizvodi, drvenarija i umetnička dela dodavali notu autentičnosti celoj sceni.

Uz muziku koja je razgalila dušu, ulica Timočke bune pretvorila se u pravu oazu radosti. U porti Sabornog hrama održana je tradicionalna 11 – ta Tucijada, gde je oko 300 dece pokazalo svoje veštine. Uzbuđenje je dostiglo vrhunac kada je Vuk Jonović, učenik petog razreda OŠ „Hajduk Veljko“, proslavio pobedu. Vladika Ilarion mu je uručio vaskršnje jaje, umetnički ukraseno, sa imenom pobednika urezanim na postolju. Taj simbol trijumfa čuvaće kao dragocenost do sledećeg Uskrsa. Vladika je nagradio i ostale učesnike.

Nakon Tucijade, održan je kulturno-zabavni program uz nastupe učenika osnovnih škola i energičnu „Zumbu sa Gagom“, kao i nastupima kulturno umetničkih društava. Takmičenje u pripremanju gulaša dodalo je začin događaju, dok su posetioci dobili priliku da odnesu kući vaskršnja jaja kao uspomenu na ovo veselje. Poklone je uručila i direktorka TO grada Zaječara Dragana Gogić Rajković.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i Episkop timočki Ilarion obratili su se građanima najpre sa bine, a nakon toga šetajući „Ulicom vaskršnje radosti“, uživali su u razgovoru sa sugrađanima. Najmlađi posetioci družili su se i slikali sa veselim maskotama. Uskrs u Zaječaru nije bio samo praznik, već prava proslava života, radosti i zajedništva. Manifestaciju “Ulica Vaskršnje radosti” organizovala je Turistička organizacija grada Zaječara, u saradnji sa Eparhijom Timočkom i Ustanovom Narodno pozorište Timočke Krajine Centar za kulturu ,,Zoran Radmilović,, i pod pokroviteljstvom Grada Zaječara.